top of page

Andreas Vermehren Holm: Metanoia-trilogien

Udgivelsesdato: 2. juni 2023

144 sider

Vejl. pris: 200 kr.

Andreas Vermehren Holms Metanoia-trilogien består af digtsamlingerne Mørkningen (2016), Hvorfor ryster jeg (2018) og Tågeklokkerne (2021). Værket blander historiske og fremtidige vidnesbyrd i en undersøgelse af kollektive sindsændringer og erfaringsskabelse på tværs af
generationer.

 

Metanoia af græsk ‘eftertanke, omvending’, efter metanoein ‘at ombestemme sig, ændre syn, perception’ på baggrund af en berøring eller begivenhed, der forstyrrer ens verdensbillede.
 

Science-fiction-kunstneren Les Edwards står bag omslagsillustrationen.

Andreas Vermehren Holm (f. 1988) er digter, oversætter, redaktør og forlægger.

 

Presse og anmeldelser:

"Her er [...] vilde tanker – inspirationen kommer fra science fiction-forfattere som Kim Stanley Robinson og Ursula Le Guin – men de er formuleret i en streng, poetisk og til tider dunkel stil. Det er koncentrerede tekster, spændt ud mellem noget meget konkret og noget meget abstrakt; tekster, som desuden rummer inderlig, spirituel impuls a la en tænker som Simone Weil [...] Det er digte om [en] indre transformation som respons på den ydre, digte om »naturernes udsathed overfor hinanden« og »fortællingernes indflydelse på den menneskelige natur«. [...] Her er spørgsmålet ikke, hvorfor er der håb, men, som der står, »hvordan er der håb?«."

– <3 <3 <3 <3 Mikkel Krause Frantzen, Politiken

bottom of page