top of page

Inger Wold Lund: Ingenting skete

Oversat fra norsk efter Ingenting skjedde (2015)

Omslagsillustration af Ida Sønder Thorhauge

Udgivelsesdato: 21. september 2018

123 sider

Vejl. pris: 150 kr.

To mennesker flytter alle deres ejendele ind på badeværelset. En ung mand finder en fejl i den franske oversættelse af Kafkas Processen. Himlen skifter farve fra sort til blå, og idet den får en bestemt nuance, begynder alle fuglene at synge.​ 

 

Ingenting skete er en konceptuel og demokratisk bog. Teksterne bevæger sig springende mellem hverdagslige begivenheder, der forstørres op, trækkes frem og flyder sammen i et tableau af komiske, rørende og erotiske øjeblikke.

Inger Wold Lund (f. 1983 i Bergen) er uddannet ved kunstakademier i Oslo, Stockholm og Frankfurt am Main. Hun bor i Berlin, hvor hun arbejder som billedkunstner og forfatter. Lund debuterede på Flamme Forlag i 2015 med Ingenting skjedde. I 2017 udkom hendes anden bog, Erotika, på forlaget Cappelen Damm. Hendes tekster er tidligere blevet oversat til fransk, tysk, engelsk og japansk.

Pressen i Norge skrev bl.a. om Ingenting skjedde:

”Utsøkt sparsommelighet (…) Ingenting skjedde av Inger Wold Lund er en strålende debut”

- Universitat

 

”(…) noe av det bedre som er hendt nyere norsk konseptuell kortprosa.”

- Dagens Næringsliv

 

”Kvaliteten ligg i evna til å observere dei små tinga, og i den underfundige tonen. Dette er feelgoodkortprosa, til tider med humoristisk/vemodig biklang.”

- NRK

bottom of page